Constructorul auto italian Fiat este interesat de Opel şi va semna marţi o scrisoare de intenţie adresată General Motors (GM) pentru cumpărarea participaţiei majoritare la divizia germană a grupului american, potrivit publicaţiei Spiegel. Scrisoarea de intenţie va fi semnată marţi, au declarat surse apropiate companiei.

Aceasta informaţie apare în contextul în care Grupul Fiat a înregistrat pierderi de 410 milioane de euro în primul trimestru, primele după anul 2004.

De asemenea, vânzările companiei s-au redus cu 25%, la 11,27 miliarde de euro. Cu toate acestea, Fiat a anunţat că îşi menţine ţintele de profit pe 2009. În aceeaşi perioada a anului trecut, Fiat a înregistrat un profit de 405 milioane de euro.

GM discută, de asemenea, cu producătorul auto austriac Magna Steyr în legătură cu vânzarea unei părţi din acţiunie Opel, potrivit unor surse apropiate constructorului american. General Motors este nevoită să vândă o parte semnificativă din acţiunile Opel pentru a convinge autorităţile de la Berlin să ajute compania prin garanţii de 3,3 miliarde euro.

Grupul italian a confirmat pe de altă parte că discuţiile de formare a unui parteneriat cu Chrysler continuă, iar Fiat intenţionează să încheie un acord până la termenul limită, 30 aprilie.