La Cluj-Napoca, rafalele de vânt de peste 100 de kilometri/h au răsturnat un camion greu de câteva tone cu tot cu remorca pe care se afla un panou publicitar, anunţă Antena3. Cinci maşini au fost distruse în urma impactului. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu se afle în aceste maşini.

În zona înaltă de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Cluj şi Bihor vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h.

Furtuna Sabina se face simţită şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Cea mai afectată zonă este Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova. Drumarii au intervenit cu nouă utilaje şi au împrăştiat peste 60 tone de material antiderapant.

Posted by Stiri din Bucovina on Tuesday, 11 February 2020

Furtuna a lovit puternic la Suceava, iar locuitorii au filmat imagini incredibile. Imediat ce norul de zăpadă a acoperit municipiul s-a format un curucubeu peste oraş, însă în câteva secunde zăpada a început să cadă din abundenţă, iar rafalele de vânt s-au transformat în scurt timp în viscol.

Acoperişurile mai multor case au fost luate pe sus de vântul puternic, iar echipajele de urgenţă au intervenit pentru evaluarea pagubelor şi acordarea de îngrijiri medicale, acolo unde a fost cazul.  Mii de locuinţe din judeţ au rămas fără curent electric.

Furtuna Ciara / Sabine în Suceava

Furtuna Ciara / Sabine în Suceava 11 februarie, ora 17 | Ciornei Claudiu

Posted by Meteoplus on Tuesday, 11 February 2020

Potrivit meteorologilor, România se află la periferia ciclonului, deci nu suntem la fel de grav afectați precum statele din vestul Europei. Vremea se va ameliora în zilele următoare, iar temperaturile vor ajunge săptămâna viitoare chiar şi la 18 grade Celsius în sudul ţării, spun meteorologii.