Ştefania Nistor, femeia jandarm care a fost bătută în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei, spune că, alături de colegul său, a fost lovită cu sălbăticie, cu pumnii şi cu picioarele, şi că agresorii nu s-au oprit, deşi i-a implorat, ea afirmând, într-un interviu pentru Antena 3, că atunci când a ajuns la ambulanţă nu îşi simţea picioarele şi era „amorţită în zona cervicală”. De asemenea, ea a criticat „unele televiziuni”, despre care a spus că ar considera „normal” comportamentul protestatarilor violenţi, scrie news.ro.

Ştefania Nistor a spus, într-un interviu pentru Antena 3, că în perioada de mai bine de un an de când lucrează în Jandarmerie a mai participat ca jandarm la proteste de stradă, iar la mitingul . din 10 august s-a aflat alături de detaşamentul din care face parte, ca sprijin pentru poliţiştii care au sunat la 112. Ea a susţinut că la protestul din 10 august asupra jandarmilor s-au exercitat „constant violenţe” şi au fost aruncate obiecte în jandarmi.

„La un moment dat, nu ştiu din ce motiv, am căzut. Ori m-am împiedicat, ori cineva a intrat în mine, ştiu doar că am căzut, colegul meu a căzut lângă mine şi din acel moment am început să fim loviţi cu pumnii şi picioarele. (…) Eram loviţi cu sete, cu sălbăticie şi, în ciuda faptului că imploram să nu ne mai lovească, aceştia nu s-au oprit. M-am temut pentru viaţa mea”, a afirmat Ştefania Nistor.

Femeia a povestit că era „în stare de şoc” atunci când a fost scoasă din mijlocul oamenilor violenţi.

În ceea ce priveşte pistolul care i-a fost furat în timpul busculadei, ea a spus că nu a simţit momentul în care acesta i-a fost sustras, însă a simit că cei care o loveau o „căutau de pistol” atunci când era căzută.

„Am simţit nişte mâini care mă pipăiau în zona abdomenului, dar datorită faptului că eram lovită mi-a fost imposibil să îmi duc mâinile sau să ajung în acea zonă, pentru că din instinct am încercat să-mi protejez capul deoarece nici măcar casca nu o mai aveam atunci”, a afirmat tânăra.

Ea a spus că pistolul care i-a fost furat „a pus în pericol grav toate persoanele participante, fie oameni în uniform sau civili”.

Tânăra a mai spus că atunci când a ajuns la ambulanţă nu îşi simţea picioarele. „În momentul în care am ajuns la ambulanţă nu-mi simţeam picioarele şi simţeam o durere imensă în zona cervicală. Datorită acestui lucru, medicii de pe ambulanţă mi-au pus un guler cervical şi apoi am fost transportată la spital’, a afirmat tânăra, precizând că a avut foarte multe vânătăi, hematoame pe cap, pe gât şi în zona cervicală.


Te-ar putea interesa și: