"Legea Dodd-Frank de reformă a sectorului financiar cere consiliului de administraţie al Fed să colecteze comisioane echivalente cu cheltuielile pe care le consideră necesare pentru a superviza şi reglementa instituţiile bancare şi casele de economii cu active de peste 50 de miliarde de dolari", a indicat Fed într-un comunicat.

Pentru munca sa de supervizare bancară efectuată în 2012 Fed va colecta 440 milioane de dolari de la un număr de 70 de grupuri bancare. Fed va înştiinţa fiecare instituţie în luna octombrie cu privire la suma pe care o consideră necesară drept comision pentru supervizare iar plăţile trebuie făcute până la data de 15 decembrie. Fed adaugă că banii colectaţi vor fi transferaţi către Trezoreria SUA.

Aceste comisioane fac parte dintr-un set de noi reglementări, care includ norme de capital şi alte evaluări care vizează în special marile bănci, pe măsură ce regulatorii vor să crească supervizarea sectorului serviciilor financiare. În schimb băncile avertizate că toate aceste costuri asociate cu noile reglementări ar putea afecta creditarea către consumatorii şi companii.
Sursa: Agerpres