Senatorul Daniel Zamfir a lansat un nou atac împotriva guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, într-o postare publicată miercuri seară pe ropriul cont de Facebook. Zamfir contestă patriotismul lui Isărescu și pune la îndoială faptul că acesta ar reprezenta interesele României, în fața băncilor străine din țara noastră.

Mesajul senatorului Zamfir pleacă de la declarațiile date miercuri de Mugur Isărescu, cu ocazia prezentării raportului anual al BNR pentru 2018.

”Ne așteaptă o perioadă grea de reclădire a încrederii între bănci clienți și de reclădire a credibilității României în general”, a spus Isărescu, la prezentarea raportului. El a precizat că a făcut prezentări la băncile mamă ale instituțiilor de credit din România și le-ar fi transmis acestora că ”nu merge să aprobe ele creditele date aici”.

Răspunsul lui Zamfir a fost cât se poate de acid:

”Întâiul patriot al țării-a se citi lobby-st- le-a zis băncilor străine că nu mai merge așa. De ce nu mai merge? Că s au prins unii că aici e raiul băncilor străine? Când le-a spus? După ce au fost ruinate sute de mii de familii și firme? Mare om, mare patriot, faraonul…

Și apropo: Cine o fi prăbușit încrederea în sistemul bancar, pe acum vor sa o reclădească?”.