'Eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie a făcut ca primul trimestru din 2017 să fie unul deosebit. Numărul înmatriculărilor a explodat, mai ales la maşinile rulate, din import, şi la cele reînmatriculate, în timp ce segmentul vehiculelor noi a cunoscut cea mai mare creştere din ultimii ani', se arată în comunicatul citat.

'Această situaţie s-a datorat în special înmatriculării maşinilor aflate la vânzare în parcurile comercianţilor auto, precum şi a 'oficializării' tranzacţiilor de maşini din ultimii ani. Comparând atât datele publice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, cât şi datele din site înregistrate în primele trei luni ale anului versus perioada ianuarie – martie 2016, a rezultat că, în primul trimestru, s-au înregistrat recorduri la toate categoriile. Astfel, au fost înmatriculate peste 22.000 de vehicule, respectiv mai mult de 128.000 de maşini second hand. De asemenea, reînmatriculările s-au situat la aproape 130.000 de unităţi', menționează documentul. 

Conform Autovit.ro, piaţa maşinilor noi a avut o creştere de 27,6%, în primul trimestru, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar unele mărci precum Opel, Citroen, Ford şi Renault au avut evoluţii de peste 50%. În schimb, liderul Dacia a crescut sub media pieţei, cu numai 11%. 

'Numărul masiv al înmatriculărilor de maşini din import înregistrat în februarie va avea ca efect în următoarea perioadă şi o creştere a pieţei de reînmatriculări, peste valorile normale. Volkswagen a rămas cea mai populară marcă printre cei care au ales modele second-hand, peste 34.000 de exemplare fiind înscrise în circulaţie în primul trimestru. Dacă piaţa autovehiculelor rulate se va regla mai devreme sau mai târziu, piaţa vehiculelor noi ar putea depăşi 110.000 de unităţi vândute în 2017, ajutată şi de Programul Rabla estimat să debuteze la jumătatea lui mai, mai devreme decât în 2016', se menţionează în comunicat. 

Aparţinând grupului global Naspers, Autovit.ro integrează anunţuri din următoarele categorii: autoturisme second hand şi noi, camioane şi utilitare, motociclete, utilaje de construcţii şi maşini agricole, piese second hand.

AGERPRES