„Sunt total inacceptabile, iar Guvernul ar trebui să se delimiteze de ele”, a declarat dipșomatul la o dezbatere despre rolul minorităţii germane la Biblioteca Centreală Universitară.

„Minoritățile mai îndeplinesc și o altă funcție importantă în Europa noastră. Ele clădesc punți între România și țări ale lor de origine. În ceea ce ne privește pe noi, tocmai acest rol de punte al minorității germane a fost în centrul aniversării a 25 de ani de la semnarea tratatului de prietenie. Ne-a onorat acest rol și ni l-am asumat. În acest context și în special în acest an special aniversar, recentele afirmații defăimătoare ale unor înalți politicieni la adresa minorității germane sunt total inacceptabile. Sunt foarte recunoscător (…) că ministrul Afacerilor Externe a respins cu fermitate aceste defăimări, cu prilejul vizitei ministrului federal de externe”, a spus ambasadorul Germaniei, citat de mediafax.ro. 

„Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, a fost una dintre declarațiile care i-a înfuriat pe nemți. Aceasta i-a aparținut Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care și-a exprimat indignarea cu privire la protestele din 10 august, într-o intervenție telefonică la România Tv.


Te-ar putea interesa și: