Este o poziționare interesantă, în condițiile în care, de obicei, aceste asociații s-au aflat în conflict sau cel puțin în discuții cu oamenii Autorității. 

Unele dintre ele au făcut presiuni, inclusiv în stradă, pentru destituirea fostului președinte ASF, Mișu Negrițoiu. 

De această dată, mesajul lor este unul cu sens exact opus și vine cu doar o zi înainte de audierile din Parlament pentru noua conducere ASF. 

Cornel Coca Constantinescu și Leonardo Badea s-au înscris și ei pe listă pentru posturile de vicepreședinte, respctiv președinte, dar au adversari redutabili. Badea se luptă cu vicepremierul Viorel Ștefan, om de forță în PSD , iar Constantinescu se bate , în principal, cu Cristian Roșu, actualul director FGA și vechi apropiat al lui Liviu Dragnea.

„Comisia Europeană a încercat, influențată de poziția asigurătorilor, să elimine funcționarea tarifului de referință din actuală lege RCA, însă actuală conducere a ASF s-a poziționat corect, protejând unul din elementele cheie care au adus piață asigurării obligatorii auto în starea actuală de echilibru…La un an și jumătate de la intrarea în vigoare a noii legi RCA, orice schimbare la nivelul structurii de conducere a ASF este cel puțin nepotrivită, cu atât mai mult cu cât Comisia Europeană încearcă prin orice mijloace să determine revenirea la situația din 2016”, transmit cei de FORT, una dintre narile federații ale transportatorilor.  

De partea cealaltă, APCONS, una dintre asociațiile de consumatori prezente în mai toate grupurile de lucru formate de ASF transmite un mesaj de susțiere pentru Leonardo Badea, cu care afrimă că a lucrat foarte bine. 

„Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor (APCONS) apreciază dialogul pe care îl poart[ cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și în special cu președintele ASF, Leonardo Badea, pe o multitudine de teme cu impact la nivelul pietei asigurarilor, una dintre acestea fiind si cea a tarifelor de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA).”, transmite APCONS.