Compania Elgeka Ferfelis a obtinut la Tribunalul Bucuresti deschiderea procedurii falimentului Univers’all Trading Romania, in data 9 ianuarie. Impotriva Univers’all au depus deja cereri de faliment peste 80 de firme, actionand prin 21 de firme de avocatura diferite.

 

„Interesant este faptul ca, pana la aceasta data nicio banca nu a cerut falimentul Univers"all Trading Romania , insa acum vor trebui sa isi declare creantele la masa credala”, spune Ina Moldoveanu, director de vanzari si comunicare al societatii de recuperare profesionala de creante Urban & Asociatii. „Prabusirea si intrarea in faliment au fost astfel de neevitat, desi toti creditorii asteptau sa fie despagubiti din valorificarea stocurilor de marfa sau activelor imobiliare ale societatii”, adauga Moldoveanu. Conform firmei de recuperare de creante, in perioada urmatoare se va initia, de catre majoritatea debitorilor, cererea de angajare a raspunderii cu averea personala a administratorilor de la Univers’all Trading Romania.

 

Firmele creditoare vor putea sa isi recupereze pierderile, in cazul in care administratorul Razvan Petrovici va directiona sumele de bani obtinute din vanzarea magazinelor si in special a magazinului de la Unirea, catre achitarea datoriilor.

 

Tribunalul Bucuresti interzice administratorilor societatii debitoare „instrainarea actiunilor ori partilor sociale sau de interes detinute la aceasta si dispune indisponibilizarea acestora in registrele speciale de evidenta sau in conturile inregistrate electronic”. Institutia da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar.

 

Conform firmei Urban, la termenul de judecata in fata judecatorului sindic, Univers’all si-a manifestat intentia de a isi reorganiza activitatea insa judecatorul sindic a respins aceasta solicitare deschizand procedura insolventei comerciale .

 

Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului este de 9 martie, termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante este de 9 aprilie, termenul de definitivare a tabelului creantelor este de 9 mai, in timp ce pe 16 aprilie are loc prima sedinta a adunarii generale a creditorilor.

 

Administratorul judiciar numit de tribunal este societatea Activ Lichidator SRL.

 

Sursa: Capital 12 Ianuarie 2007