Numărul factorilor de risc ar putea părea mare, însă LinkedIn, de pildă, a publicat 42 de astfel de riscuri, Zynga – 44, iar Groupon – 55. Zece dintre factorii de risc par a fi motivele din cauza cărora Mark Zuckerberg nu va putea răsufla liniştit prea curând.
O primă problemă ar fi aceea că platforma Facebook mobile nu afişează ad-uri, iar cu cât se accesează mai intens de pe astfel de gadget-uri, cu atât este mai rău pentru companie. Competiţia cu alte reţele de socializare şi mai ales cu Google, Microsoft şi Twitter reprezintă un al doilea risc major pentru Facebook.
Conştienţi de lacunele prezente în reţea, reprezentanţii Facebook se mai tem şi din cauză că utilizatorii ar putea accesa informaţii confidenţiale.
Parteneriatul cu Zynga şi o eventuală încetare a acestuia îi îngrijorează pe reprezentanţii Facebook, mai ales că producătorul de jocuri este responsabil de 12% din profitul companiei. Ciudat este că unul dintre factorii de risc este acela că profitul Facebook a crescut cu 88% în ultimul an, o creştere neobişnuit de mare, care va fi în mod cert urmată de o stagnare sau de o descreştere.
Unul dintre riscuri se referă la Mark Zuckerberg, care deţine un pachet foarte mare de acţiuni – o mare parte din putere se află, aşadar, în mâinile unui singur individ.
Managementul unora dintre serverele Facebook este desfăşurat de instituţii din afară, iar în cazul unor nereguli, compania s-ar putea confrunta cu prejudicii majore.
Un ultim factor de risc înscris în dosarul pentru listarea la bursă este acela că Facebook urmăreşte să achiziţioneze multe alte companii, mişcare ce ar putea conduce la neconcordanţe în managementul unei companii tot mai mari.