Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, va include, în curând, în site o opţiune care va permite utilizatorilor să respingă cererile de prietenie, nu doar să le ignore, protejându-i totodată pe aceştia de spam.

Facebook va permite utilizatorilor să respingă o dată pentru totdeauna cererile de prietenie venite de la străini sau de la profiluri false, aceştia având în prezent doar posibilitatea să le ignore.

0-45935-facebooknotifications.jpg

Cu noua opţiune, care este în curs de testare, utilizatorii vor putea bloca orice cerere repetată de prietenie venită de la străini cu care nu doresc să se conecteze.

„Echipa noastră de securitate testează această caracteristică şi vom informa utilizatorii de anumite limite cu privire la cererile de prietenie”, a declarat un purtător de cuvânt Facebook.

Reţeaua socială urmăreşte, de asemenea, să prevină spam-ul. Facebook, fiind cea mai utilizată reţea socială din lume, a devenit  o ţintă evidentă a spammerilor şi a cyber-criminalilor. Una dintre metodele de spam este crearea de profiluri false şi trimiterea  cererilor de prietenie.

SURSA: PortalTIC.es