‘De acum înainte, vă arătăm mai multe videoclipuri în fluxul de actualităţi’, în funcţie de videoclipurile căutate de către utilizatori sau provenind de la editori şi creatorii de conţinuturi preferate, se afirmă într-un mesaj publicat pe blogul oficial al reţelei de socializare, care are peste 2 miliarde de utilizatori. 

Mai mult, începând din 2018, ‘vom continua să testăm spoturi publicitare automatizate’, care vor fi difuzate pe noua platformă dedicată vizionării de videoclipuri, denumită Watch, ce propune conţinuturi – în direct sau în reluare -, originale în anumite cazuri, care sunt deocamdată disponibile doar în Statele Unite. 

Astfel de spoturi publicitare care se activează automat sunt frecvente deja pe platforma YouTube, de exemplu. 

Anunţul de joi ilustrează intenţia companiei Facebook de a miza tot mai mult pe conţinuturile video, care, potrivit CEO-ului Mark Zuckerberg, ar trebui să devină dominante pe această reţea de socializare în următorii câţiva ani.

Confruntată cu o penurie de spaţiu pentru a plasa mai multe reclame pe reţea, compania Facebook caută în permanenţă noi idei pentru a-şi menţine veniturile din publicitate, care reprezintă cvasitotalitatea surselor sale financiare. AGERPRES