Fabrica din localitatea sibiană Mârşa, înfiinţată în 1996, s-a specializat în realizarea de steaguri de diferite mărimi, în condiţiile în care, în fiecare an, înaintea Zilei Naţionale, zeci de firme, reprezentanţe şi instituţii publice comandă steaguri şi nu numai.

"Am avut în această perioadă nişte comenzi mult mai mari decât în mod normal, duble, poate chiar triple. Avem comenzi de la mari firme, reprezentanţe sau instituţii publice din întreaga ţară. Sunt unii care le comandă din timp, dar cele mai multe comenzi vin pe ultima sută de metri şi trebuie să le terminăm la timp. Noi cum lucrăm pentru evenimente, trebuie să termini atunci, pentru că peste o oră e prea târziu" , a declarat Alexandru Bălan, managerul fabricii din Mârşa.

El a explicat că, pe lângă steagurile pe care le confecţionează de mai mult timp, în acest an s-au produs, în premieră în portofoliul fabricii, accesorii pentru maşini.

"Avem ca noutate în acest an kituri, accesorii pentru maşină. Sunt tricouri în miniatură, în roşu, galben şi albastru, care sunt aşezate pe un umeraş şi au un sistem de prindere cu ventuze pentru bordul maşinii, pentru oglinda retrovizoare sau pentru parbriz. Mai avem, de asemenea, tot pentru 1 Decembrie, kituri de maşină cu costume populare tradiţionale româneşti. Este un produs care a avut mare cerere, pentru că poate fi oferit cadou", a spus Alexandru Bălan.

Bălan a povestit că a realizat, tot la cererea clienţilor, minieşarfe tricolore pentru autoturisme. În plus, au fost pregătite zeci de costume populare pentru diferite ansambluri şi artişti.

"Ni s-au cerut costume populare de către artişti, ansambluri, dansatori care vor fi implicaţi în spectacole sau ceremonii de 1 Decembrie. Am făcut şi asta, în paralel cu steaguri mari, steaguri auto, steaguleţe mici de mână, eşarfe mari – ca acelea care se folosesc pe stadioane – şi alte produse. În total, am realizat în acest an peste 150.000 de astfel de produse, special pentru 1 Decembrie", a afirmat Alexandru Bălan.

El a mărturisit că a confecţionat şi un steag de peste 15 metri lungime şi patru metri lăţime care va fi folosit în ceremoniile speciale de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

De asemenea, au fost realizate câteva mii de cocarde tricolore, comandate de instituţii publice din întreaga ţară, care le vor oferi cadou participanţilor la diferite evenimente organizate de 1 Decembrie.

"A fost o presiune foarte mare pe noi în această perioadă, dar ne-am obişnuit", a spus Alexandru Bălan.

Preţurile produselor realizate la fabrica din Mârşa variază de la câţiva lei până la 1.000 de lei pentru steaguri mari, care au nevoie de broderii speciale.