Date noi legate de starea răniților în exploziile de la Crevedia.

Ministerului Sănătății a venit sâmbătă, 23 septembrie, cu o nouă informare cu privire la persoanele care se mai află încă internate în spital. Reamintim că tragedia de la Crevedia, unde au avut loc mai multe explozii la o stație GPL, a provocat moartea a cinci persoane și rănirea altor câteva zeci.

Ȋn ce stare sunt răniții de la Crevedia și la ce spitale din România și străinătate se află aceștia?

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, patru răniţi în exploziile de la Crevedia şi aflaţi la tratament în străinătate au fost externaţi până acum de la spitale din Austria şi din Norvegia.

La acest moment, în străinătate mai sunt opt pacienţi răniţi în explozie, unul fiind în stare critică. În România mai este internat doar un pacient care a suferit arsuri.

Situația exactă este următoarea:

  • Pacienţi internaţi în spitale din România: – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
  • Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 8.
  • Pacienţi externaţi: 44 (40 din spitale din România și 4 din spitale din străinătate).
  • Pacienţi decedaţi: 5.

Ministerul Sănătății transmite faptul că ultimele două externări au avut loc marți, 19 septembrie, de la două spitale din Austria, din Graz și Viena. Ȋnainte de asta, au avut loc două externări de la un spital din Bergen, Norvegia, respectiv din Graz, Austria.

spital, urgență, pacient internat în spital, patul morții
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ȋn Italia este un pacient în stare critică. Are arsuri pe mai mult de 90% din corp

Ȋn stare critică în străinătate mai este acum un pacient transferat inițial la Milano. El avea arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului. Ulterior, pacientul a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

El a ajuns în Italia de la Spitalul Bagdasar-Arseni din București.

„Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, au spus medicii români despre el.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este  stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Și cei doi răniţi internaţi la Bruxelles, cu arsuri pe 15 şi 20% din suprafaţa corpului, au o evoluție favorabilă.

Alţi 4 pacienţi cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.