Pompierii transmit că cel puţin o persoană a murit, trei au fost rănite grav şi sunt în stare critică, iar cel puţin cinci sunt prinse sub dărâmături, potrivit foxbaltimore.com

„Mai multe case au explodat. Cel puţin cinci oameni sunt prinşi sub dărâmături, unii sunt copii”, au scris pompierii pe pagina de Facebook Baltimore Firefighters Local 734.

Conform informațiilor apărute până la această oră, explozia a fost declanșată de o acumulare de gaze dintr-o conductă.

Echipaje de specialitate sosite la faţa locului lucrează pentru a opri gazul în clădirile din zonă, după care vor evalua situaţia.

Explozie catastrofală

Trebuie menționat că explozia din Baltimore vine la câteva zile după explozia catastrofală de la Beirut. Aceasta s-a soldat cu peste 200 de morți și ar fi fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

De asemenea, zeci de tone de azotat de amoniu au fost găsite depozitate în condiții pericoloase pe teritoriul țării noastre.

Polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, în sediul unei firme din județul Galați, transmite, luni, Poliția Română. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

Pe 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale. „Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform oamenilor legii. La același control, polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.