Gheorghe Dincă se joacă cu anchetatorii de la DIICOT București care l-au audiat până acum doar de două ori. Declaraţiile monstrului din Caracal par trase la indigo atunci când vorbeşte despre uciderea Alexandrei şi a Luizei: „Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori”.

Prima dată, inculpatul Gheorghe Dincă a fost audiat de procurorii DIICOT Bucureşti pe data de 28 iulie, iar a doua oară pe 1 august 2019. De fiecare dată a dat câte două declaraţii, una referitoare la uciderea Alexandrei Măceşanu, iar cealaltă la uciderea Luizei Melencu. În toate declaraţiile, Dincă a avut grijă ce a spus.

Nu a recunoscut că le-a răpit pe Alexandra şi Luiza sau că le-ar fi violat. Când a povestit că a lăsat-o pe Alexandra singură în casă, Dincă a spus că nu voia să-i facă rău. „Înainte să plec i-am legat picioarele între ele, la un spaţiu de 30-40 de cm, astfel încât să fie mai liberă în mişcări, cu sfoară groasă de balot şi cu o sfoară mai groasă am legat-o de scheletul metalic al patului. I-am lăsat mâinile libere şi am legat-o cu bandă de scotch la ochi, ca să nu vadă”, a declarat Gheorghe Dincă.

Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor că a încercat să le ajute atunci când le-a văzut pe fete căzute la pământ.  Din cele patru declaraţii reiese că Dincă pare să ştie foarte bine că pedeapsa pentru „lovituri cauzatoare de moarte” este mult mai blândă decât cea de „omor”, conform adevarul.ro.