Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „​Dr. Victor Babeș” susține că virusul este momentan plecat, însă se va întoarce. El a subliniat faptul că nu are nicio legătură cu vaccinarea anti-covid, ci este doar o perioadă.

Emilian Imbri a mai vorbit și despre modul în care virusul se va întoarce. Potrivit acestuia, este suficient ca o singură persoană să vină cu o tulpină violentă în România, virusul urmând să fie răspândit la o bună parte din populație.

„Valul 4 vine pentru că vine după valul 3. Nu ne mai îmbolnăvim pentru că virusul a plecat, nu pentru că ne-am vaccinat destui. Virusul este plecat, dar se va întoarce, la cum se circulă. O singură persoană dacă aduce o tulpină violentă va umple o bună parte din populație de boală”, a declarat Imbri la România TV.

Ioana Mihăilă anunță și ea al patrulea val al pandemiei 

De menționat este faptul că și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a vorbti recent despre cel de-al patrulea val. Acesta a declarat că și anul trecut, cazurile de coronavirus au început să crească din toamnă, deci este posibil ca acest ciclu să revină.

Totodată, ministrul a mai adăugat că speră ca de această dată intensitatea noului val să nu fie una foarte mare, menționând importanța vaccinului anti-covid în această situație. Ea a vorbit și despre sistemul sanitar, care va avea un răspuns mult mai rapid și eficient ca până acum.

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă, la Aleph News.