Districtul militar Sud a desfăşurat exerciţii în regiunea Krasnodar vizând apărarea instalaţiilor Flotei Mării Negre cu lansări electronice de rachete ale sistemului antiaerian S-400 Triumf, a declarat marţi serviciul de presă al flotei, citat de agenţia de presă Interfax.

Exerciţiile au avut loc pe fondul manevrelor Sea Breeze din Marea Neagră la care participă nave din ţări NATO şi state partenere, notează agenţia de presă rusă.

„În cursul unui exerciţiu tactic special, militari ai unor unităţi de apărare antiaeriană din cadrul Districtului militar Sud, dislocate în regiunea Krasnodar, au efectuat aplicaţii pentru respingerea unui atac masiv cu rachete din partea unui inamic imaginar”, a specificat Flota rusă din Marea Neagră.

Aproximativ 100 de militari şi mai mult de 30 de echipamente au participat la acest exerciţiu, conform sursei citate.

Anterior, zece avioane ruseşti din cadrul Flotei din Marea Neagră au efectuat zboruri de antrenament în zonă, unde în prezent au loc exerciţiile internaţionale Sea Breeze, cele mai ample în ultimii 20 de ani, cu participarea a peste 30 de ţări, între care SUA şi Ucraina, potrivit agenţiei de presă Unian.

În ajunul lansării Sea Breeze, Rusia a încercat să descurajeze SUA să participe la aceste exerciţii, iar la scurt timp Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă a deschis foc de avertisment împotriva distrugătorului britanic HMS Defender la trecerea navei prin apele ucrainene de-a lungul coastei Crimeii, pe care Rusia le consideră drept apele sale teritoriale. Marea Britanie a infirmat ulterior versiunea Moscovei, conform agenţiilor de presă citate

Peste 1.200 de militari din 4 ţări şi peste 200 de vehicule de luptă vor participa la Three Swords-2021

Nou exerciţiu militar aproape de graniţa Rusiei! Kremlinul este din nou pus la încercare de un nou exerciţiu militar ce va avea loc în Ucraina, în a doua jumătate a lunii iulie.

Armata ucraineană a anunţat că exerciţiul va avea loc în partea de vest a ţării şi va implica soldaţi din Ucraina, Statele Unite, Polonia şi Lituania. Este cea de-a doua serie de aplicaţii militare la care Ucraina participă în interval de o lună împreună cu state partenere, după exerciţiul Sea Breeze 21, ce a avut loc în Marea Neagră şi pe teritoriul ţării vecine.Acest nou exerciţiu se numeşte “Three Swords-2021” (Trei Săbii), iar la programul de aplicaţii ce va implica forţele terestre vor participa peste 1.200 de militari şi mai mult de 200 de vehicule de luptă, transmite agenţia Reuters.

Three Swords-2021 va avea loc în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov, între 17 şi 30 iulie.

Sursa foto: Dreamstime