Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor ne-a declarat că materialele pentru lucrările de refacere a tronsonului demolat din autostrada Orăştie-Sibiu au costat aproximativ 3,7 milioane lei.

„Fiecare achiziţie publică derulată de CNADNR se încadrează legislaţiei în vigoare. Pentru licitaţiile privind achiziţia materialelor necesare refacerii porţiunea de autostadă Orăştie – Sibiu, ţin să precizez ca au fost transmise invitaţii la 64 de operatori economici, fiind depuse 18 oferte. În prezent, se efectuează activităţi de stabilizare a terenului. Corpul porţiunii de autostradă reconstruită, Orăştie-Sibiu va avea aproximativ 11 metri, cât patru etaje ale unui bloc. Corpul autostrăzii înseamnă toate straturile de materiale de construcţie de la fundaţie până la asfalt”, ne-a explicat Cătălin Homor.
Directorul general al CNADNR a precizat că fostul constructor nu a respectat proiectul de execuţie. „Pentru că nu s-a respectat proiectul de execuţie, întreaga zonă de 220 m de autostradă se reface integral. În cel mult două săptămâni, vom avea proiectul tehnic realizat. În aceste condiţii, dacă şi vremea va fi favorabilă, pe la jumătatea lunii iulie vom avea mobilizarea necesară pentru finalizarea obiectivului la termenul propus”, ne-a mai precizat Homor.