Ținta noii entități este un loc în top 5 brokeri de asigurare. Compania are proiecte importante, mai ales în zona online și, în general, a canalelor de vânzări alternative. 

Cei doi brokeri își vor pune la comun angajații, portofoliile și partenerii în prima operațiune de acest tip din istoria pieței de brokeraj.  Va rezulta o companie de top 10 (MIB ocupă deja a zecea poziție în clasamentul după primele brute intermediate) și unul dintre numele de top 3 din zona asigurărilor facultative, cu prime de aproximativ 85 de milioane de lei pe acest segment. 

Structura rezultată din fuziunea de facto va acoperi întreaga țară și va avea peste 500 de parteneri.  Ambele companii au o experiență vastă, MIB fiind pe piață de 20 de ani iar Globasig de 16 ani.  Ca structură a portofoliului, brokerul rezultat va fi ceva mai echilibrat decât piața, cu doar 56% RCA, dar cu 24% CASCO și 13% asigurări de bunuri și proprietăți. 

De menționat și că directorii celor doi brokeri- Antonio Babeti(Globasig) și Ștefan Prigoreanu(MIB)- ocupă poziții importante în structura Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), la formarea căruia au contribuit, alături de alte nume mari din domeniu, prin plecarea din Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSICAR), condusă pe atunci de Bogdan Andriescu.   

“Millenium Insurance Broker și Globasig Broker sunt două companii dinamice, inovative, cu obiective comune în ceea ce privește calitatea actului de brokeraj. Prin acest demers unic în piața locală de brokeraj de asigurare, ne propunem să devenim mai puternici cu scopul de a aduce un plus de valoare clienților și partenerilor noștri”, a declarat Ștefan Prigoreanu, CEO Millenium Insurance Broker.

Acesta a precizat că următorul obiectiv important si imediat, după unificarea celor două echipe, este listarea pe piața alternativă AeRO, de la Bursa de Valori București.

“Scopul nostru este să creăm unul dintre cei mai puternici brokeri români pe piața asigurărilor facultative, care va avea o viziune și o strategie clară pe acest segment. Ne dorim, de asemenea, să continuăm proiectele Start-Up Globasig și Begin with Globasig, dar să și demarăm alte proiecte îndrăznețe, dedicate tinerilor și persoanelor fără experință în asigurări”, a declarat Antonio Babeti, fost director general Globasig Broker, actualmente Director Executiv si membru in CA al Millenium Insurance Broker.

 

Din informațiile Capital, MIB a făcut primele demersuri pentru listarea la Bursă și înainte de a discuta fuziunea cu Globasig. 

Numele brokerului rezultat va fi Millenium Insurance Broker și va fi condus de un Consiliu de Administrație format din Antonio Babeti, Ștefan Prigoreanu(foto) și Alin Angheluță, profesor universitar doctor la ASE. 

În 2017, MIB singură a intermediat prime de  121 milioane de lei, având o cotă de piață de 2%. Până în vara anului trecut, MIB era controlată de familia lui Dan Voiculescu, prin Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO) și Fundația Dan Voiculescu. Globasi a intermediat, în 2017, prime de 60 de milioane de lei.

Familia Voiculescu a ocupat, anul trecut, poziția 19 în top 300 Capital, cu o avere estimată la 210-220 de milioane de euro.