Prezent în podcastul HAI România, liberalul Ciprian Ciucu a pus punctul pe i: dacă nu se iau urgent măsuri, răul abia urmează.

Cazul Ana Oros a arătat că nu există niciun plan coerent de rezolvare a situației, se acționează pompieristic, iar în Bucureşti, mai ales, se acționează după chipul şi asemănarea primarului general, adică haotic.

ASPA a distrus sistematic sistemul de ecarisaj

Interpelat în studioul EVZ-Capital despre cauzele care au dus la tragedia de la Lacul Morii, edilul sectorului 6 a precizat că este vorba de o disfuncție cronică în sistem și de un cumul de factori care au culminat cu moartea femeii de 43 de ani.

Prima cauză invocată de liberalul Ciprian Ciucu este ASPA , instituție care a concediat în mod abuziv mai mulți lucrători de profil. Imediat după tragedie, ASPA s-a spălat pe mâini „printr-o manipulare grosolană”, a afirmat liberalul în podcastul lui Robert Turcescu de joi.

„Am avut sesizări fix pe această haită. Le e imposibil să-i prindă. ASPA spune <nu au cum să-i prindă, e imposibil să-i prindă>. Scriu acolo că s-au refugiat pe spațiul privat și trebuie să intervină Poliția locală. Ei folosesc această scuză permanent.

Oamenii erau insuficienți, prost echipați și nu puteau să facă față numărului mare de câini care a ajuns în București. ASPA a distrus sistematic sistemul de prindere a acestor câini. Nu mai aveau locuri în adăpost? Nu-i nimic, să le construiască adăposturi. Cum justifică ASPA că a redus numărul de angajați de la 90 la 13?”, a afirmat Ciprian Ciucu în podcastul HAI România.

Ciucu: Sunt 8.000 de câini în București

Deși a recunoscut că „poate e o parte și vina mea”, liberalul avertizează că fără o alocare în regim de urgentă de la bugetul PMB a sumei necesare în vederea remedierii situației câinilor fără stăpân, care depășește o cifră alarmantă: 8.000 de exemplare.

Un serviciu de specialitate durează minim 8-9 luni până să îndeplinească toate procedurile de a intra în legalitate, însă ar fi un prim pas necesar pentru a temporiza criza, a mai declarat Ciprian Ciucu. În caz contrar, avertizează edilul, tragedia Anei Oros „e doar începutul problemei”.

În opinia jurnalistului Mirel Curea, în cazul Dianei Muscă, administratorul public din fruntea ASPA care a concediat 77 de lucrători, ar trebui demarată cercetarea penală pentru ucidere din culpă. Demisia se impune urgent în acest caz, a opinat jurnalistul clujean Octavian Hoandră.