Zilele acestea se poartă negocieri intense pe toate palierele. Paul Stănescu, aflat până nu demult de partea lui Dragnea, pare să fie cu un picior în tabăra contestatarilor președintelui PSD și asta pentru că nu este de acord cu modul în care este obligat să împartă fondurile din Programul Național de Dezvoltare Locală, au confirmat surse guvernamentale pentru CAPITAL.RO. Discuțiile dintre cei doi lideri au fost de fiecare dată dure, iar baronul de Olt le-a spus mai multor deputați și senatori că este într-adevăr foarte supărat și că “așa nu se mai poate”.

Mihai Tudose și Marcel Ciolacu joacă mult mai prudent în acest război intern. După ce s-a trezit demis și cu orgoliul făcut franjuri, fostul premier are și el pregătite mai multe “nucleare” pentru Liviu Dragnea, dar ar aștepta momentul propice pentru a le lansa, potrivit unor surse din anturajul acestuia.

Niculae Bădălău și-ar fi adunat și el un grup consistent în jurul său și este pregătit să sprijine o demitere a lui Liviu Dragnea cât mai repede posibil. Pretextul acestuia ar fi că actualul președinte trage partidul în jos.

În cadrul acestor negocieri intense, potrivit unor surse prezente la discuții, s-ar fi luat în calcul revenirea lui Victor Ponta la președinția PSD. Trebuie remarcat și faptul că actualul președinte al Pro România nu a atacat niciodată PSD, ci doar pe Liviu Dragnea. Așdar mereu și-a lăsat o portiță deschisă și nu ar spune nu unei fuziuni.

Ruptura de la PSD Botoșani fragilizează și mai mult actualul Guvern și implicit pe Liviu Dragnea. În acest moment, la următoarea moțiune depusă, executivul Dăncilă ar deveni istorie, așa că pe acest lucru se va marșa foarte mult. Cu un Liviu Dragnea slăbit sunt mari șanse ca și actualii susținători din Guvern să părăsească frontul, mai ales în contextul promisiunii că-și vor păstra funcțiile și în viitor.

Deputatul Manuela Huncă de la PSD Botoșani și-a anunțat deja demisia din partid printr-o postare pe facebook. Aceasta a trecut la independenți. Același drum îl vor urma alți doi parlamentari PSD, Răzvan Rotaru și Tamara Ciofu, potrivit unor surse. Cei trei sunt susținători ai lui Costică Macaleţi, actualul președinte al Consiliului Județean Botoșani care se luptă pentru președinția filialei cu senatoarea Doina Federovici, în prezent intermar în fruntea organizației județene.