Oficialii au decis să suspende procesul de actualizare a dobânzilor clienților.

”Săptămâna aceasta, ING Bank a anunțat o serie de măsuri venite să susțină atât persoanele fizice, cât și cele juridice în gestionarea ratelor bancare pentru următoarele două luni. Situația de față menționată se referă la actualizarea dobânzilor, potrivit prevederilor contractuale, atunci când un client nu își mai încasează veniturile recurente în contul ING și a beneficiat anterior de un nivel redus de dobândă. Aceste notificări sunt transmise în mod automat din sistem.

Dat fiind însă contextul actual, am decis suspendarea temporară a acestui proces automat de actualizare a dobânzilor pentru clienții care nu vor mai încasa în mod recurent  veniturile în perioada următoare în contul ING, astfel încât aceștia să își păstreze costurile anterioare.”, au transmis oficialii pentru Capital.

Reacția a venit după ce Gheorghe Piperea a declarat că ING va mări dobânzile creditelor în plină criză generată de pandemia de coronavirus.

“Iata, in cea mai clara expresie a sa, pistolarul care isi trage singur un glont in picior, ca sa arate publicului ca e tare…

Ironic, Statul roman ii ajuta mereu pe acesti dobitoci auto-destructivi, in loc sa ii ajute pe debitori sa isi plateasca datoriile si, in acest fel, sa ii opreasca pe tembelii bancari sa se impuste singuri…

PS Acest minunat cadou vine in plina pandemie, de la o banca olandeza cu multe bube in cap, inclusiv coruptie si spalare de bani, banca rezidenta a unui tari, Olanda, al carui premier declara ieri ca olandezii trebuie sa se relaxeze, ca e suficienta hartie igienica pe piata…”, scrie Gheorghe Piperea, pe Facebook.