Blestemul României după Revoluție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și cel al PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat miercuri seară calendarul alegerilor din 2024. S-a făcut astfel programul pentru alegerile locale și europarlamentare. De asemenea, ei au spus și când vor avea loc cele prezidențiale.

„Eu m-am amuzat de apariția celor doi oameni de stat (n.r. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă) pentru că se străduiau să dea o importanță unui eveniment de 3 lei. De ce trebuia să știu ce hotărăsc ei în partidele lor? Trebuia să vină „un băiat de mingi” și să spună doar cum vor fi alegerile”, spune Tavi Hoandră.

Acum s-a născut la ordin și pericolul extremismului, consideră Tavi Hoandră, care punctează că de ani de zile România nu mai ia singură hotărâri, ci sunt transmise prin Klaus Iohannis. Însă, în opinia sa, toate aceste „teste improvizate nu le-au ieșit” pentru că se vede că totul este „o regie”.

Pe de altă parte, Bogdan Comaroni aduce aminte de o idee despre care Corneliu Coposu vorbea imediat după alegerile din 90.

„Spunea că blestemul României ar fi ca peste 20-25 de ani, FSN să se găsească și la stânga și la dreapta eșichierului politic. Asta a zis Coposu și eu am mai folosit ideea acum 10 ani cand am făcut arborele genealogic al politicii românești din care se vedea foarte clar că din FSN se extrăgeau toate partidele și cum au „cotropit” și PNȚ-ul și PNL-ul”, amintește Comaroni.

Bogdan Comaroni, despre panica de la Bruxelles și comasarea alegerilor

Acesta mai spune că inițial aceste două partide istorice mergeau pe linii independente, dar românii nu i-au dorit la momentul respectiv, ci au dorit comunismul, cu 85% din preferințe. În opinia lui Bogdan Comaroni, ceea ce vedem astăzi este, de fapt, un partid unic.

„S-a realizat un partid unic acum, partidul stat FSN-ul, care a venit la putere și mai există doar o șansă. Asta dacă poporul va dori sau nu să îl lase în continuare la putere, ca o unealtă a globalismului”, mai spune Comaroni, care punctează că toate legile sunt trecut acum de această „struțocămilă” PNL-PSD.

Bogdan Comaroni consideră că la Bruxelles există o panică imensă și s-au dat directive în țările europene privind comasarea alegerilor. El amintește că există pericolul, menționat și de publicația Politico, oglinda Bruxelles-ului, legat de curentul naționalist și dacă acesta vine și cotropește totul.

„Va veni un set de partide care nu sunt aliniate deocamdată niciunui bloc și ar putea constitui ele singure un bloc în Parlamentul European”, mai spune Comaroni.