European Retail Park Bacau cu o suprafaţă totala inchiriabila de  aproximativ42.600 mp  si o galerie comercială de aprox.10.000 mp a fost 80% inchiriat.

Centrul comercial se va deschide in toamna acestui an si include ca principale ancore mari jucatori de pe piata de retail: hypermarketul Real cu o suprafaţă totala inchiriata de 10.000 mp, operatorul de bricolaj bauMax cu 13.000 mp  inchiriati, Media Galaxy, cu 3.680 mp si un magazin de mobila Staer cu o suprafata de 5.500 mp inchiriati.

Investiţia totala in parcul de retail se ridica la aproximativ 60 milioane de euro. Centrul beneficiaza de 1.250 locuri de parcare.

Procesul de închiriere este gestionat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Activ Consulting. “Dupa ce acest fenomen a avut loc in orasele mari, de peste 300.000 de locuitori, cum ar fi Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov sau Constanta, acum este randul oraselor de marime mijlocie sa gazduiasca dezvoltari de parcuri de retail. Astfel, sunt convinsa ca European Retail Park Bacau va deveni principalul centru de cumparaturi al orasului si al regiunii”, spune Raluca Utureanu, coordonatoarea procesului de inchiriere din partea Cushman.

Galeria comerciala de peste 10.000 de mp inchiriabili va avea aproximativ 80 de magazine, restaurante si cafenele. Printre mărcile internaţionale si naţionale ce vor fi prezente in European Retail Park Bacau, au semnat deja contracte de inchiriere:  Intersport, Takko, Deichmann, Leonardo, Kenvelo, House of Art, Fox, Daiso, Centrofarm, Prestige Casino, Feel Good by Steilmann, Benvenuti, Flo & Jo, Energiers, Germanos, Jolidon, Alpha Bank, Say, Mondex, Motor.

Suprafata  totala construita este de 48 500 de mp iar suprafata terenului de 103.000 mp.

Investitia  apartine companiei cu capital belgian Bel Rom Real Estate, fiind al patrulea parc de retail pe care il inaugureaza in Romania, dupa European Retail Park Sibiu in toamna lui 2006, European Retail Park Targu Mures in toamna lui 2007 (ambele vandute de catre dezvoltator) si mai recent European Park Braila in Mai 2008.

 

Data: 3 iunie 2008

 

Sursa: Cushman & Wakefield Activ Consulting