„Amenințarea pentru sectorul aviației este reală. Al-Qaeda s-a reorganizat, încercă să organizeze din ce în ce mai multe atentate în Europa, învață noi metode de lucru și încă doresc să comită atentate cu avioane”(precum cele din 11.09.2001), a declarat Wallace pentru The Sunday Times, potrivit evz.ro.

Se pare că al-Qaeda încearcă să dezvolte noi tipuri de bombe miniaturale și drone încărcate cu explozivi.

Militanții islamiști ar putea de asemenea infiltra personalului aeroporturilor cu agenți ”adormiți”, a adăugat Wallace.

Zborurile de pe aeroportul Gatwick din Londra au fost suspendate de miercurea aceasta până vineri dimineață, pe fundalul informațiilor cărora două drone ar fi zburat deasupra aeroportului. Zborurile au fost suspendate temporar din nou în după-amiază zilei de vineri după ce dronele au fost din nou observate, fiind reluate imediat după aceea.
 
Al-Qaeeda (Fundația) este o organizație teroristă fondată în august 1988 care sprijină activitățile extremiste islamice în lume. Fondatorul, liderul și principalul finanțator al ei a fost Osama bin Laden, un milionar de origine saudită. A fost fondată în 1988 cu scopul de a extinde mișcarea de rezistență contra forțelor sovietice în Afganistan într-o mișcare pan-islamică.
 
Se consideră că al-Qaida este responsabilă pentru atentatele din 11 septembrie 2001 de la New York, dar organizația și-a asumat responsabilitatea și pentru atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid.