Germania reacționează și ea după atac. Un purtător de cuvânt al armatei germane a declarat miercuri că militarii germani, aflați într-o bază militară vizată de atacul iranian în Irak, sunt teferi, scrie Reuters, citată de stiripesurse.ro.

„Sunt în contact cu camarazii din Erbil. Sunt bine, având în vedere circumstanțele”, a declarat oficialul german.

În Kurdistanul irakian, la Erbil, sun staționați aproximativ 115 militari germani.

 

Canada monitorizează situația din Irak

 

Generalul Jonathan Vance, şeful de Stat major al Forţelor Armate Canadiene a anunţat că personalul canadian este în siguranţă în urma atacurilor cu rachete din Irak.

”Rămânem în alertă”, a dat asigurări Vanc, conform news.ro.

Canada a decis deja transferul a aproximativ 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate, din cauza temerilor legate de o posibilă reacţie în urma atacului american cu dronă în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, se arată în  anunţul făcut marţi de generalul Vance.

Generalul Jonathan Vance a afirmat într-o scrisoare adresată familiilor militarilor că ”ştirile care vin din Orientul Mijlociu sunt alarmante pentru mulţi dintre voi”.

”O parte dintre oamenii noştri vor fi mutaţi temporar din Irak în Kuweit, Simplu spus, facem acest lucru pentru siguranţa şi securitatea lor”, preciza el în scrisoare.

De asemenea, o parte dintre trupele canadiene participă la o misiune NATO, în timp ce altele participă la Operation Impact, o iniţiativă canadiană de antrenare a soldaţilor din Irak, Iordania, Liban şi Kuweit. Canada are în total aproximativ 800 de militari în Orientul Mijlociu.

 

Marea Britanie condamnă atacurile Iranului

 

Marea Britanie condamnă atacurile cu rachete lansate de Iran asupra bazelor militare care adăpostesc trupe din cadrul coaliției internaționale conduse de SUA în Irak, inclusiv militari britanici, relatează reuters, citată de stiripesurse.ro.

”Condamnăm atacul asupra bazelor militare irakiene care adăpostesc forțe ale coaliției, inclusiv britanice”, a declarat ministrul de Externe Dominic Raab.