Producatorul de elicoptere va participa la EXPOMIL 2007 – Expozitia Internationala de Tehnica Militara, unde va expune tehnologia de ultima ora dezvoltata pentru elicopterele civile, modernizate in concordanta cu ultimele cerinte Schengen – noile obligatii privind supravegherea frontierelor prevazute pentru tarile est-europene devenite membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania. 

Eurocopter va expune un elicopter EC135 (apartinand Politiei de Frontiera din Germania), o macheta a unui elicopter LUH (versiunea militara certificata a modelului EC145) si o macheta a modelului NH90 (elicopter cu capacitate de transport de 10 tone si cu cele mai noi tehnologii in industria aviatica – comenzi de zbor digitate fly-by-wire – si structura din materiale compozite). 

Datorita echipamentelor de care dispun, aceste aparate de zbor sunt specifice actiunilor de sustinere a activitatii politiei. In prezent, exista 3 elicoptere EC135 care deservesc Politia Romana si Ministerul Sanatatii. 

Incadrat in categoria aparatelor usoare, cu doua motoare, EC 135 este cel mai folosit elicopter in misiuni medicale si ale politiei in intreaga lume.  

Dupa mai mult de 30 de ani de stransa colaborare cu producatorul roman de elicoptere, IAR S.A., Eurocopter a infiintat in 2002 o reprezentanta in Brasov. In 2006, Eurocopter Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 10,4 milioane euro, cu 1,2 milioane euro mai mult decat in anul precedent. Pentru acest an, compania estimeaza o dublare a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 20 milioane euro.  

Infiintat in 1992, grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS. In 2006, Eurocopter a inregistrat o cifra de afaceri de 3,8 miliarde euro, comenzi pentru 615 de noi elicoptere si cota de piata de 52% pe sectorul elicopterelor civile si utilitare.

 

Sursa: Capital