Decizia comună a Eurobank EFG şi Alpha Bank de a crea cea de a 23-a instituţie bancară ca mărime din Europa s-a bazat pe beneficiile substanţiale pe care prognozata fuziune le-ar fi generat, nu numai pentru cele două bănci, dar şi pentru Economia Greciei în ansamblul său.
“Intenţia Conducerii Alpha Bank de a propune revocarea deciziilor de fuzionare luate de acţionari, decizii adoptate în deplină cunoştinţă a parametrilor şi cadrului de bază ai acordului de implicare a sectorului privat şi într-un moment în care aprobările de la toate autorităţile competente de reglementare din Grecia fuseseră de mult obţinute, conduce la o pierdere potenţială de peste 4 miliarde de euro în sinergii combinate, conform valorii actualizate nete, după cum a fost estimat de consultanţii externi comuni. Acest lucru se produce într-un moment în care băncile greceşti sunt chemate să îşi consolideze semnificativ baza de capital. Mai mult, motivaţia de ansamblu a Alpha Bank nu este în concordanţă cu faptele de bază”, precizează comunicatul Eurobank EFG.

Eurobank EFG spune despre sine că a urmat cu consecvenţă deciziile Consiliului său de Administraţie şi ale Adunărilor Acţionarilor, aşa cum a făcut-o şi în cazul celorlalte fuziuni anterioare, finalizate cu success și va continua să îşi dezvolte cu succes activităţile de afaceri şi să contribuie în mod responsabil la efortul naţional pentru redresarea economică şi dezvoltarea Greciei.