EURO 2024. Belgia-România. Câți români vor fi astăzi la Koln

Fanii români vor lua cu asalt orașul, așa cum s-a întâmplat la Munchen, la marea victorie contra Ucrainei. S-a estimat atunci că au fost peste 35.000 de fani pe „Allianz Arena”, lucru care va fi imposibil aici, la Koln. Asta fiindcă „Rheinenergiestadion”, botezat de către UEFA din rațiuni de publicitate „Cologne Stadium”, are pentru acest Euro, aproximativ 45.000 de locuri. Vor fi, probabil, între 10.000 și 15.000 de români, de ajuns pentru a se auzi, încă o dată, la acest Campionat European, înfiorător „Deșteaptă-te, române!”.

EURO 2024: Plata, exclusiv cu cardul

Pentru cei care nu au fost la Munchen, e bine de știut că la stadion, la buticurile cu suveniruri ori la standurile cu bere și cârnați din interiorul stadioanelor, se acceptă doar plata cu cardul. Cu sume cash nu poți cumpăra nici o scobitoare. O bere la dozator costă 7 euro, iar pentru garanția de la pahar mai plătești încă 3. Aritmetică de școlar la clasa zero, total 10 euro. Dacă returnezi însă paharul, primești cei 3 euro garanția, dar mulți fani păstrează paharele care sunt inscripționate cu logourile Euro 2024.

Cât despre buticurile cu suveniruri, aglomerația la ele, cel puțin înaintea meciurilor, e maximă. Tricourile costă între 30 și 45 de euro, șepcile între 25 și 35, un hanorac Adidas, 65 de euro, un magnet 10, un breloc tot atât, un fular 25 de euro. Când e vorba de făcut bani, UEFA nu se uită-n stânga sau dreapta.

Albert, la mare preț și la mare căutare

Printre cele mai căutate produse, sunt mascotele Albert, care, în funcție de mărime costă între 20 și 40 de euro. Albert e un ursuleț de pluș, Germania fiind țara unde a apărut prima dată acest tip de jucărie, la începutul secolului 20. Organizatorii au ales astfel să aducă un omagiu acestui produs care a adus atâta bucurie copiilor din întreaga lume.