Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reacționat foarte dur după ce a treia agenție internațională de rating de prestigiu – Moody’s – a înrăutățit perspectiva de rating a României la negativ.

Teodorovici critică guvernul liberal, în frunte cu actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, despre care spune că nu are ca deziderat interesul României.

”Au făcut datele din pix”

”Investitorii vor percepe România ca o țară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecința fiind mai multă austeritate pentru români‼️

Mai mult decât atât, Moody’s spune că vom avea o scădere economică de 5%, mult mai mare decât estimează specialiştii lui Orban, iar deficitul va ajunge la 7,7% din PIB‼️

Cum se traduce asta⁉️ Orban şi ai lui au făcut din pix datele macroeconomice la rectificarea bugetară”, acuză Eugen Teodorovici.

”Nu este o surpriză”

”Pentru mine toate aceste realități economice nu sunt o surpriză, pentru că am atras atenția încă de anul trecut că toate derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanților aflați la putere, vor avea consecințe dezastruoase pentru fiecare dintre noi.

Şi este, din păcate, abia începutul‼️ Mă întreb, dacă în 6 luni de când e PNL-ul la guvernare, România este cu un picior în groapă, ce “surprize” mai au în joben?

În cele 22 de luni de mandat ca ministru al Finanțelor am avut permanent un dialog cu reprezentanții celor trei agenții de rating, dialog din care a rezultat menținerea la un nivel stabil al ratingu-lui acordat României”, a mai precizat fostul ministru.