In ultimii ani, din ce in ce mai putine persoane isi indreapta atentia spre calculatoare noi, majoritatea utilizatorilor alegandu-si acum fie calculatoare second hand, fie calculatoare refurbished.

In plus, pe piata exista calculatoarele refurbished, care cel mai probabil sunt la fel de performante precum calculatoarele noi, dar dat fiind faptul ca sunt reconditionate, acestea au un pret mai mic.

Deasemenea, exista calculatoare second hand pe piata, spre care isi indreapta atentia multi utilizatori in clipa de fata, care au nevoie de un echipament pentru acasa. Calculatoarele second hand din zilele noastre nu mai sunt acele calculatoare second hand din trecut, care aveau o durata de viata scurta.

Calculatoarele second hand din zilele noastre pot fi de generatie i5 de exemplu, care pot sa faca fata multor cerinte ale utilizatorilor. Cu siguranta cei care isi doresc un calculator pe care sa il foloseasca in cele mai simple scopuri, isi pot alege un asemenea echipament.

Exista chiar si calculatoare i7 second hand, spre care isi pot indrepta atentia utilizatorii, si care pot sa faca fata aproape tuturor cerintelor. In afara de gameri (care au nevoie de calculatoare speciale pentru gaming), aceste PC-uri second hand pot sa faca fata cu succes tuturor cerintelor.

Workstation second hand Dell Precision T3500, Quad Core i7-950, nVidia G310 este un exemplu ideal de calculator second hand, spre care isi pot indrepta atentia utilizatorii care au nevoie de un echipament de calitate superioara, la un pret foarte atractiv.

Specificatiile tehnice ale echipamentului sunt incredibile, iar in continuare le veti putea descoperi si dvs:

Procesor

Model: i7-950; Tip: Intel Quad Core; Frecventa: 4 x 3.06GHz; Cache: 8 MB SmartCache.

Memorie RAM

Capacitate: 6GB; Tip: DDR3E.

Unitate stocare: Capacitate: 320GB; Tip: HDD SATA.

Specificatii suplimentare:

Unitate optica: DVD-Writer;

Video: nVidia G310 512MB, 64-bit;

Audio: Integrat High-Definition Audio; Carcasa: Tower; Chipset: Intel X58; LAN: Broadcom 5761 Gigabit; Suporta doua placi video PCI Express.

Sloturi PCI:

2 x PCIe x8; 2 x PCIe x16; 2 x PCI.

Porturi:

1 x RJ45; 8 x USB 2.0 (2 pe fata + 6 pe spate); 2 x PS2; 1 x Paralel; 1 x Serial; 1 x eSata; 4 x Audio (2 pe fata + 2 pe spate.

In plus, un asemenea calculator second hand poate veni insotit de un certificat de garantie valabil timp de 12 luni, ceea ce este excelent pentru un echipament second hand.

Acesta este doar un exemplu de PC second hand spre care isi pot indrepta atentia toate persoanele care au nevoie de un astfel de echipament. Un asemenea calculator poate fi folosit pentru a asculta muzica si pentru a viziona filme, pentru a naviga pe internet, dar si pentru a lucra de acasa scriind articole, completand sondaje de opinie, etc.

Deci, calculatoarele second hand pot fi o solutie de multe ori, pentru cei care au nevoie de un PC.