Autoritățile din România dau asigurări că țara noastră este pregătită să facă față noului coronavirus care a început să facă ravagii în Italia.

Pe de altă parte, directorul Unifarm spune cu totul altceva și contrazice practic aceste declarații. Adrian Ionel spune că țara noastră nu poate face față unei epidemii de coronavirus. Acesta punctează faptul că abia acum s-a început achiziţia măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor.

„La Unifarm, în acest moment, stocul este zero. Dar este un stoc care în niciun an nu a fost pregătit pentru asemenea situații. Însă măsuri s-au luat. Există o celulă de criză. Prima procedură a fost începută ieri și există proceduri în curs pentru zilele următoare”, spune Adrian Ionel, directorul Unifarm.

„Stocurile de materiale de acest gen se volatizează de la o oră la oră, pentru că s-a creat o isterie în masă pe acest subiect, dar ce pot să vă spun e că noi am blocat o cantitate suficientă de dezinfectant și avem și o comandă foarte serioasă de măști chirurgicale. E adevărat că sunt ultimele pe care le-am găsit și cu foarte mare greutate în piață. În acest moment, Unifarm are o comandă de 25 de tone de dezinfectant și 5 milioane de măști. Când vor veni? Cam în patru zile de la plata în avans!”, a mai spus Adrian Ionel, la Antena 3.