Acest lucru se întâmplă și în județul Caraș Severin, unde potrivit ultimei decizii luate, masca de protecție este obligatorie în tot județul.

Totouși, potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), masca poate fi și reutilizabilă, precum și eșarfă sau alt accesoriu vestimentar, care să acopere nasul și gura.

În același timp prefectura Caraș-Severin a anunțat că este în vigoare, de miercuri, hotărârea CJSU privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii.

În ceea ce privește textura acesteia, masca poate fi din materiale de protecţie de unică folosinţă, dar și reutilizabile, cum ar fi măşti de protecţie reutilizabile, eşarfele sau alte accesorii vestimentare.

Coronavirusul trebuie ținut sub control

Scopul instituirii noii reguli este foarte simplu. Autoritățile doresc cu orice preț reducerea riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pe toată perioada stării de alertă, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De la aceste măsuri se exceptează persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare.

Deși alte județe din România continuă să impună obligații și restricții pentru a limita răspândirea virusului, un alt județ din țară le anulează.

Este vorba despre Galați, unde Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a anulat obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în toate spaţiile deschise din municipiul reşedinţă, aşa cum stabilise în urmă cu trei zile.

Care este situația cazurilor

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în România. Până la data de  15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Totodată, până joi,  5.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.