Klaus Iohannis și-a ieșit din minți la dezbaterea electorală de la BCU. Șeful statului a dat de pământ cu cei de la PSD după intervenția violentă a jandarmeriei de la protestul din 10 august 2018. Iohannis a comparat acea intervenție cu mineriadele din Piața Universității, de la începutul anilor 90.

Mai mult, Iohannis le-a spus social democraților că sunt un partid de sorginte counistă. Șeful statului a mai explicat o dată de ce nu vrea să facă o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă.  „Intervenția din 10 august a fost cea mai gravă intervenție împotriva oamenilor de la mineriade încoace. PSD este antiromân și antidemocratic. De asta nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprizntă un sistem represiv de sorginte comunistă. Doar cu mineriadele și Piața Universității putem compara ce s-a întâmplat în 10 august.

În acel moment premierul era plecat nu știu dacă intenționat sau nu. Este o catastrofă. Va fi nevoie de forte mult timp pentru a găsi explicații și soluții ca să nu mai apară ceva similar. Prezența mea în 10 august ar fi agravat lucrurile. A spus că a fost o încercare de lovitură de stat contracandidata mea. dacă mergeam acolo în geaca roșie spuneau că este lovitură de stat regizată de președinte”, a mai spus Iohannis.