Roșiile consumate sub formă de suc sau în salate ne protejează de radicalii liberi şi luptă împotriva bolilor.

Ce se întâmplă însă dacă bem zilnic un pahar cu suc de roșii. În primul rând, ne oferă o mare varietate de vitamine, minerale şi antioxidanţi puternici. Este bogat în licopen, având beneficii impresionante pentru sănătate.

Roşiile furnizează şi tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu, fosfor şi cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate.

Spre exemplu, 50 de grame de roşii proaspete furnizează 2 grame de fibre, care reprezintă 7% din doza zilnică recomandată, scrie healthline.com.

Consumând un pahar (240 ml) cu suc de roşii pe zi veţi furniza organismului aproape necesarul zilnic de Vitamina C şi 22% din necesarul de Vitamina A. Această vitamină este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor, fiind un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. În plus, sucul de roşii este bogat în magneziu şi potasiu – două minerale vitale pentru sănătatea inimii.

Un alt beneficiu este că menţine sănătatea pielii și întărește oasele. Betacarotenul protejează împotriva acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

Este o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhibă pofta de dulce.

Vitamina A din roşii ajută la prevenirea afecţiunilor ochilor și fortifică firul de păr.

Sărace în grăsimi saturate şi calorii, dar bogate în fibră şi apă, roşiile stimulează producţia hormonului numit leptină, responsabil cu controlul apetitului, reglarea metabolismului şi reducerea greutăţii corporale.