Emilian Imbri lansează un avertisment cu privire la noua tulpină africană a COVID. Managerul Spitalului „Victor Babeș” este de părere că orice formă de virus care nu e recunoscută de anticorpi poate cauza o adevărată catastrofă.

El subliniază faptul că ce se întâmplă este extrem de grav, iar faptul că autoritățile nu au aflat mai mult va duce la o pandemie fără sfârșit și la noi valuri constante în doar câteva zile.

”La noi ar trebui să îi trimitem pe cei care nu se vaccinează în Africa de Sud, prin zboruri charter. Glumesc! Este grav ce se întâmplă. Faptul că nu știm multe despre noua tulpină nu este o problemă. Ideea e că știm că a apărut, poate produce îmbolnăviri în masă în decurs de câteva zile care să atingă valul unei epidemii și apoi unei pandemii care nu se va mai termina. Un mare epidemiolog a spus că e era pandemiilor”, a spus acesta.

Totodată, medicul susține că nici vaccinurile nu ar mai putea fi sigure în contextul în care nu știe nici măcar dacă serurile pot face față noii tulpini. Mai exact, orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi ”poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe”, spune aceasta.

O adevărată catastrofă

”Până acum bolile se transmiteau în mod accidental de la animal la om, în momentul în care se transmite de la om la om ceva ce a venit de la animal la om, este o mare problemă. Înțelegem că nu se știe dacă vaccinurile pot acopei noua tulpină. Avem vaccinuri care asigură celor care au făcut vaccinul să treacă mai ușor prin boală și să nu ajungă la ATI să moară.

Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe. Moderna a anunțat că este gata să ceară aprobare pentru vaacinul cu variana pentru Omicron, nu știm încă.”, a declarat Emilian Imbri.

Amintim faptul că varianta B.1.1.529 prezintă un număr destul de mare de mutaţii, spun oamenii de ştiinţă sud-africani, aceași care au descoperit deja varianta beta. La rândul ei, OMS s-a arătat extrem de îngrijorată de această variantă precizând că ar putea fi mai contagioasă decât cele de până acum.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a oferit și el o serie de declarații în acest context. „O parte din cazurile identificate sunt și la persoane vaccinate sau au istoric de trecere prin boală”, a atras atenția Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

Pentru a ține situația sub control, țări precum România, SUA, Marea Britanie, Franța, dar și Cehia au luat măsuri drastice referitoare la zborurile venite din Africa de Sud.