Fostul director general al Loteriei Române și fost primar al Dejului, Gheorghe Benea, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după cum transmite monitorulcj.ro.

Acesta a încetat din viață în noaptea dinspre luni spre marți, 19 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. În urmă cu două zile împlinise vârsta de 67 de ani.

Gherghe Benea s-a născut în comuna Lemniu din județul Sălaj. A terminat liceul „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca ca șef de promoție. De asemenea, acesta a terminat Facultatea de Tehnologie Chimică Iași în 1979.

Gheorghe Benea a fost director al Loteriei Române până în 2012

Imediat după Revoluția din 1989, Benea fost primar al municipiului Dej. Acesta a deținut această funcție până în 1990.

După ce ieșit din funcția de primar, Gheorghe Benea a ocupat funcția de director tehnic la Fabrica de Celuloză și Hârtie din Dej, până în 1998. Până în 2004 acesta a fost director la Someș SA Dej. La scurt timp după aceasta, Gherghe Benea a ocupat funcția de director la Pehart Tec SA Petrești, până în 2007.

În anul 2008, Gherghe Benea a candidat la alegerile parlamentare din partea PDL și a luat cel mai mare număr de voturi. Cu toate acestea, după redistribuire cel care a preluat scaunul de parlamentar a fost Marius Nicoară (PNL). Apoi el a ocupat funcția de președinte-director general la Compania Națională „Loteria Română” SA, până în iulie 2012.