Marcel Ciolacu spune că trebuie luate mai multe măsuri fiscale până la 1 iunie. Decizia este analizată în coaliție

Așadar, președintele PSD a explicat la sediul central al formațiunii că modificarea Codului fiscal trebuie făcută cu sase luni înainte.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm şi să le prezentăm până în 1 iunie. După cum bine ştim, Codul fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân, în continuare, la părerea că în zona preţurilor la energie, cel puţin, ar fi trebuit venit cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi şi poate nu am fi ajuns la această inflaţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă în coaliţia de guvernare se va discuta despre eliminarea TVA diferențiat la produsele alimentare aşa cum a propus Consiliul Fiscal. În acest context, Ciolacu a spus că sunt discuţii în coaliţie despre toate aceste subiecte iar luni dimineaţă a avut o conversație telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă.

„Toată lumea vine mereu că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătăţit colectarea şi noul şef al ANAF chiar a dat o perspectivă bună în acest moment. Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor astfel încât să fi o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a afirmat el, punctând că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv „cu deductibilităţile necesare”.

„În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, a completat președintele PSD.