Este însă demonstrat: complexul de vitamine B îmbunătățește metabolismul și ne ajută inclusiv să avem o imunitate mai bună, potrivit Shefinds. Luată în mod regulat, vitamina B au fost asociată cu un metabolism mai bun, cu o imunitate mai puternică și cu scăderea mai rapidă în greutate.

Un dintre modurile în care complexul de vitamine B susțin metabolismul și, prin extensie, gestionarea greutății, este pentru că ajută la reglarea zahărului din sânge. Când glicemia este prea mare, poate fi dificil să slăbim. Insulina este considerată un hormon de stocare a grăsimilor, deoarece împinge organismul să stocheze excesul de energie sub formă de grăsime, ceea ce duce la creșterea în greutate. Dacă aveți probleme cu greutatea și metabolismul din cauza disfuncției zahărului din sânge, vitamina B ar putea fi un plus util pentru un regim de sănătate.

În dezechilibrele hormonale, B-urile pot fi alegerea potrivită

”Complexul de vitamina B este solubil în apă, ajută organismul să funcționeze și ne ajută hormonii să-și facă treaba”, spune Jamie Feit, expert în nutriție. Nivelurile hormonale pot influența direct și greutatea. Totul, de la depozitarea grăsimilor până la consumul caloric, este controlat de hormonii din corp, așa că este esențial să ne asigurăm că aceștia sunt susținuți printr-o nutriție adecvată. Dacă aveți probleme cu dezechilibrele hormonale,vitamina B poate fi alegerea potrivită.

Stimulează funcția imunitară

Un alt factor care ar putea contribui la creșterea în greutate este prezența radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca daune ADN-ului și celulelor umane care, potrivit unor studii, ar putea duce la obezitate. A avea un sistem imunitar puternic, gata să lupte împotriva oricăror potențiale amenințări, este esențial pentru a vă proteja celulele de radicalii liberi, iar B-urile sunt cunoscute că stimulează funcția imunitară.

În ce alimente găsim vitamina B naturală

O modalitate bună de a crește consumul de vitamina B este prin alimentele consumate. Avem la dispoziție numeroase alimente bogate în în vitamina B de care nu ar trebui să ne ferim. Somonul, ouăle, legumele cu frunze verzi, carnea de vită, leguminoasele și laptele sunt opțiuni bune care pot fi incluse în dietă, în mai multe moduri. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a avea mai multă vitamina B, având în vedere că suplimentele alimentare nu asigură doza necesară.