Sud-africanii au intrat în 2013 în proiectul Mega Mall din Pantelimon când au preluat 70% din participaţie de la Real 4 You. În vara acestui an, NEPI şi-a anunţat intenţia de a preluat şi restul acţiunilor, însă Erste Bank, care a finanţat compania Real4You în momentul achiziţiei terenului, a respins oferta investitorului. Austriecii au cumpărat terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro. Investiţia în dezvoltarea Mega Mall este estimată la 150 mil. euro, centrul comercial urmând a fi pus pe piaţă în trimestrul al doilea din 2015.

În luna august, NEPI a cumpărat, la pachet, Aurora Shopping Mall (17.900 mp) şi un centru comercial din Alba Iulia (3.200 mp) de la omul de afaceri Dan Ostahie, într-o tranzacţie evaluată la 10 mil. euro. Acum, fondul de investiţii vrea să reconfigureze şi să renoveze mallul Aurora, proces pentru care are nevoie de circa 6 mil. euro.

NEPI a mai anunţat că înregistrează progrese semnificative în procesul de obţinere a autorizaţiilor necesare şi de închiriere a mallului Timişoara Shopping City. Compania vrea să construiască pe terenul de 18 ha cumpărat în acest an de la fraţii Emil şi Marius Cristescu un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 mp. În prima etapă proiectul va avea 55.700 mp, fiind susţinut de un hipermarket Carrefour.

Luna trecută, NEPI a finalizat construcţia Vulcan Value Centre, pe o parte din fosta platformă Vulcan din cartierul bucureştean Rahova. Parcul de retail, cu o suprafaţă închiriabilă de 25.200 mp, este ocupat în proporţie de 95%. Săptămâna trecută, compania a finalizat şi construcţia Shopping City Târgu Jiu, un centru comercial cu o suprafaţă de 26.800 mp, care este închiriat în proporţie de 94%.