Amazon.com si Barnesandnoble.com aveau deja, cu cateva saptamani in urma, peste un milion de comenzi in avans pentru „Harry Potter si Ordinul Phoenix-ului”. Tirajul total al cartii este estimat la peste 100 de milioane, iar in Marea Britanie, un oarecare Donald Parfitt a fost condamnat, acum trei saptamani, la 180 de ore in folosul comunitatii pentru ca a incercat sa vanda ziarului „The Sun” un numar de pagini din carte, pe care le sustrasese din tipografia editurii Bloomsbury, unde a fost imprimata cartea. Secretomania editorilor lui Harry Potter in privinta continutului viitoarelor volume este binecunoscuta.
Site-uri precum Hogwartswire.com abunda in diferite speculatii cu privire la cursul viitoarelor carti, dar ceea ce se stie oficial e foarte putin: Potter intra in anul al V-lea al scolii de Magie de la Hogwarts, intr-un moment in care presupusa intoarcere a Lordului Voldemort divizeaza comunitatea vrajitoreasca intre cei care cred si cei care nu cred in revenirea lui. Alte piedici care ii stau in cale: Profesorul de Arte Intunecate, un elf domestic cu apucaturi rautacioase si examenele de la scoala.
Robbie Coltrane, interpretul lui Hagrid in filmele Harry Potter (si protagonist, pe vremuri, al lui „Cracker”), a lasat sa se inteleaga ca personajul lui va muri undeva in Cartea a 5-a: „Am fost contactat in particular de J. K. Rowling, care a vrut sa ma puna in tema cu privire la urmatoarele ecranizari. Pot sa va spun doar ca in Cartea a V-a va muri un personaj important.” Scriitoarea a confirmat spusele lui Coltrane, afirmand ca a fost impresionata pana la lacrimi in momentul redactarii pasajului.
The New York Daily News a publicat si el un „spoiler”, in care relata ca povestea incepe la aceeasi familie Dursley, unde Harry e atacat de emisari ai lui Voldermont. Potter va trebui sa se lupte, mai tarziu, cu insusi Voldermont.
Cel de-al cincilea film va aparea, conform zvonurilor de pe site-urile de fani, prin 2006 sau 2007. Seria Harry Potter este programata sa aiba sapte carti si tot atatea ecranizari.
Bazata pe formidabila masinarie promotionala a Warner, lansarea de sambata a inclus o lectura publica a lui J. K. Rowling de la Albert Hall, lectura care era anuntata si pe Msn.co.uk. Pornita de la un tiraj de 1.000 de exemplare pentru primul Harry Potter, seria a ajuns sa fie vanduta, in intreaga lume, intr-un tiraj total de 200 de milioane de copii.
Din drepturile de autor pentru editia tiparita si ecranizare, autoarea a strans o avere de 260 de milioane de lire sterline, mai mare decat cea a reginei Elisabeta. In privinta editiei romanesti a „Ordinului Phoenix-ului”, se pare ca lansarea se va mai lasa asteptata. Acum o saptamana, site-ul Editurii Egmont, cea care a publicat celelalte volume la noi, nu continea nici un fel de mentiune cu privire la cartea a cincea.