Grupul de utilități Enel este singura companie italiană inclusă în clasamentul celor 50 de companii selectate de Fortune. 

Revista Fortune a clasat pe locul 5 grupul Enel pentru conducerea unei revoluții în energia regenerabilă, ce se așteaptă de obicei "din partea unor entități mici și nu giganți consacrați", și a subliniat faptul că, în 2014, Grupul a generat 38% din producția sa din surse regenerabile (cifra va crește la 48% în următorii patru ani). Fortune a subliniat și angajamentul CEO-ului Enel Francesco Starace de a face Grupul neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050.

"Suntem încântați că Fortune a recunoscut rolul esențial al industriei energetice în realizarea progresului în lume și rolul de lider al Enel în cadrul acestuia. Electricitatea este fundamentală pentru producția industrială și agricolă și pentru crearea locurilor de muncă, îmbunătățește educație și sănătate și deschide noi oportunități de creștere", a declarat CEO-ul Starace. "Rolul nostru este de a asigura o furnizare de energie, disponibilă pentru toți și durabilă pe termen lung, iar noi trebuie să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă în armonie cu nevoile comunităților pe care le deservim"., se arată într-un comunicat al Enel.