Şeful Executivului a precizat că datoria publică este ţinută sub control, iar România este ferită în acest moment de ”pericole economice majore”, ceea ce este un mare avantaj al ţării.

Întrebat de ce statul plăteşte companiei Bechtel sume importante de bani şi atunci când şantierul stagnează, premierul Emil Boc a arătat că despre această situaţie trebuie întrebaţi Miron Mitrea şi Adrian Năstase, mai ales în privinţa condiţiilor în care au încheiat contractul pentru Autostrada Transilvania.
El le-a mulţumit românilor pentru că ”fără sprijinul lor nu era posibil ca România să rămână în picioare şi să depăşească pericolul colapsului economic”. ”Românii au făcut cele mai mari sacrificii şi merită aprecierile europene şi din lumea întreagă. Fără spiritul de sacrificiu al românilor, care au înţeles că vremurile sunt grele peste tot, nu am fi putut salva ţara de la colapsul economic. Nu am fi putut rezolva problemele cu care se confruntă în prezent alte ţări din Uniunea Europeană, precum Grecia”, a spus primul-ministru.
Sursa: Agerpres