"Pot doar să constat că liderii opoziţiei din România, Victor Ponta şi Crin Antonescu, sunt cei mai iresponsabili şi populişti lideri politici din Europa, pentru că nu am văzut o declaraţie responsabilă la aceşti lideri ca să salveze ţara. Cred că ei ar fi dat chef, dacă România intra în colaps. Miza lor era să ajungă la putere cu price preţ, chiar dacă România s-ar fi scufundat. Românii încep să-i taxeze şi să facă diferenţa între politicieni realişti – chiar dacă măsurile sunt mai aspre – şi politicieni populişti interesaţi doar de un succes electoral de moment. Vremurile populismului cred că trec şi în România în plan secundar, iar politicieni ca Ponta şi Antonescu vor ajunge la muzeul antichităţilor din România, pentru că nu mai poţi să guvernezi cu populisme gen Ponta şi Antonescu, într-o perioadă în care vedeţi ce se întâmplă în Europa şi în lume", a spus Boc.

În context, premierul a susţinut că Guvernul a fost nevoit să ia măsuri dure, care au redresat economia României în raport cu a altor state din Uniunea Europeană.

"Aceste lucruri grele le-am făcut. Evident că nu suntem imuni la ce se întâmplă în Europa şi nu avem voie să facem niciun fel de derapaj din punctul de vedere al politicilor macroeconomice. Vedeţi cum s-au comportat liderii opoziţiei în Portugalia, în Grecia, când au venit în parlamemt cu măsuri de austeritate – le-au susţinut, arătând că trebuie să faci un efort naţional putere-opoziţie ca să treci peste această perioadă grea. La noi, toţi aceşti lideri n-au fost decât promotorii populismului deşănţat care ar fi scufundat România. Dar ne-am asumat aceste lucruri mai grele şi acum măcar acest climat de stabilitate economică e o premisă pentru o viitoare creştere economică. Cu măsurile lui Ponta şi Antonescu eram într-o perioadă mult mai grea decât în Grecia sau Portugalia", a mai spus Boc.

Şeful Guvernului a avut vineri o discuţie cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare pentru IMM-uri.
SURSA: Agerpres