"Important este să se ştie că în toţi aceşti ani prin banii pe care Guvernul i-a investit, prin alocările pe care i-a dat de majorare de capital la Fondul de Garantare, prin faptul că s-au acordat garanţii la Fond de peste un miliard de euro au fost salvate şi menţinute peste 200.000 de locuri de muncă. Atunci când unii întreabă ce a făcut Guvernul pentru mediul de afaceri şi locurile de muncă, un răspuns este şi acesta: au fost salvate peste 200.000 de locuri de muncă prin garanţiile acordate de Fondul de Garantare, cu suportul statului. Dacă la acestea mai adăugăm şi susţinerea şomajului tehnic în perioada de criză sau măsurile prin care din punct de vedere fiscal am venit în ultima vreme să sprijinim mediul de afaceri, avem câteva date", a spus Boc.

El a menţionat că Fondul de Garantare a acordat în anul 2011, până în acest moment, garanţii în valoare de peste 400 de milioane de euro pentru sprijinirea firmelor.

"Aproximativ 8.000 de firme au beneficiat anul acesta de garanţii de la stat, prin intermediul Fondului, pentru derularea afacerilor şi, din datele pe care le avem, aproximativ 10.000 de firme vor beneficia de garanţii de la Fond pentru sprijinirea afacerilor", a precizat premierul.

Referitor la programul prin care statul oferă garanţii la contractarea unui credit bancar pentru achiziţionarea unei locuinţe, şeful Guvernului a precizat că în noua formă a programului "Prima casă" au fost acordate 5.220 de garanţii până în prezent.

"Aproximativ 45.300 de garanţii s-au acordat de la începutul acestui program, iar pe ultima formă avem 5.220 de garanţii, o dovadă a faptului că este funcţional şi programul Prima casă în ultima formă, adică cea de-a patra", a afirmat premierul.
SURSA: Agerpres