Potrivit acestuia, numărul de angajați din sectorul bugetar s-a redus cu 158.000 de persoane.

"Dacă nu vom face pași înapoi, vom fi feriți de pericolele cu care se confruntă acum alte state", a spus Boc.
Șeful Executivului a afirmat că în perioada următoare se va concentra pe implementarea noului program aprobat miercuri de guvern referitor la susținerea sectorului IMM, prin "cardul Kogălniceanu".

"Este un program prin care statul se implică și sprijină direct IMM-urile pe două componente: dezvoltarea și susținerea investițiilor, crearea și menținerea locurilor de muncă", a spus, miercuri, Emil Boc la începutul ședinței de Guvern.

Prin noul program, întreprinderile mici și mijlocii pot obține o subvenționare parțială a dobânzii unui credit contractat de la o bancă și, totodată, o garanție guvernamentală pentru respectivul credit.

"Din perspectiva alocării bugetare, pentru 2011, pentru subvenționarea dobânzii avem cel puțin 24 milioane de lei, iar pentru garanții avem un fond de garantare special pentru IMM-uri, de 400 milioane de lei. Este posibil ca cel puțin 4.000 de beneficiari, în 2011, să intre sub incidența prevederilor bugetare existente. În anii următori, respectiv 2012, 2013, evident, numărul acestora se va tripla cel puțin", a spus premierul Boc.

Prim-ministrul a participat, sămbătă, la inagurarea unei porțiuni din centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca.