Potrivit comunicatului oficial, ei vor accepta plăți în BITCOIN (BTC), Ethereum  (ETH), Elrond (EGLD) și Tether (USDT), atât prin intermediul noului site elvila.ro, dar și în magazinele fizice.

Noul sistem de plată se va introduce prin intermediul unui operator specializat – UTRust – o soluție a celor de la Elrond, ce au mare experiență în domeniu, iar ei vor garanta un curs de conversie stabil pentru 15 minute.

Anunțul introducerii plății cu criptomonede a fost confirmat chiar de către patronul Elvila, omul de afaceri Viorel Cataramă: “Decizia de a accepta plata în criptomonede nu a fost luată ușor. Am analizat toate aspectele, plusurile și minusurile, atât financiare cât și legale, și la final, am decis că este o evoluție naturală.”

De asemenea, omul de afaceri a mai adaugat, în cadrul unui comunicat oficial, și că viitorul companiei va fi puternic legat de mediul digital.

“Într-o perioadă în care lumea se ferește să invesească, adevărații oameni de afaceri trebuie să ia decizii curajoase, care vor schimba atât piața, cât și obiceiurile consumatorilor. (…) De astăzi, E-ul de la Elvila puteți să considerați că vine și de la “electronic”. Facem astăzi un prim pas către Metaverse și Web 3.0 și vă invităm să veniți alături de noi!”, a încheiat Viorel Cataramă

Văzută de mulți ca o companie cu o strategie de dezvoltare conservatoare, Elvila a dovedit în timp că a fost capabilă de inovație, luând decizii care au influențat puternic piața.

Specialiștii în piața crypto s-au arătat deja încântați de decizie și susțin că astfel de soluții deschid piețe noi și nu fac decât să stabilizeze piața de tranzacționare în România.

În prezent, Elvila este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de producție și vânzare de mobilă, având peste 1000 de angajați, operând două fabrici și peste 24 de magazine în toată țara.

(P)