Antreprenorul Elon Musk l-a devansat pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari, în clasamentul miliardarilor publicat luni de Bloomberg, conform agerpres.ro

Averea sa a crescut cu 100,3 miliarde de dolari

De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla.

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index.

Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu „doar” 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani, notează dpa.

Clasamentele cum este şi cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Cum se simte după infectarea cu noul coronavirus

Prezenţa lui Elon Musk la lansarea din acest weekend a patru astronauţi pe orbită la bordul navei spaţiale a companiei sale SpaceX a fost pusă sub semnul întrebării din cauza COVID-19. Din patru teste efectuate de Musk, două au ieșit pozitive și două negative.

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, a declarat sâmbătă că „cel mai probabil” are un caz moderat de COVID-19, în timp ce a continuat să pună la îndoială acurateţea testelor, relatează Reuters.

„Am obţinut rezultate extrem de diferite de la laboratoare diferite, dar cel mai probabil am un caz moderat de COVID. Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore, ceea ce nu este o surpriză, din moment ce un coronavirus este un tip de răceală”, a scris Musk într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

El nu a menţionat dacă rezultatele au fost de la teste de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR), care au o acurateţe mai mare în comparaţie cu testele rapide pe bază de antigen.

„Se simte exact ca o răceală obişnuită, dar mai degrabă durere în corp & cap tulbure decât tuse/strănut”, a scris CEO-ul Tesla răspunzându-i unui utilizator care a întrebat despre simptome.