Capital: Ce efort presupune un rezultat de 10 la Bac?

Un rezultat de 10 la Bac se obtine printr-o munca sustinuta, continua si din placerea de a invata. Atunci cand iti place ceea ce faci, nu se mai simte atat de acut efortul.Nu mi-am propus sa obtin acest rezultat, pentru ca am lucrat mereu pentru mine, pentru a avansa. Media de 10 a fost o confirmare a acestor 12 ani de invatat si o mare bucurie.

Capital: Ai facut meditatii? La cate obiecte?

Am facut meditatii la matematica si fizica in clasa a XII-a, dar nu in special pentru examenul de Bacalaureat, cat pentru cel de admitere, unde dificultatea exercitiilor este mai crescuta. Desigur, acest lucru m-a pregatit si pentru probele de la Bacalaureat.

Capital: Ai fost nevoit să renunţi la anumite obiceiuri din viata de zi cu zi pentru a te pregati pentru examene?

Nu am simtit ca am renuntat la anumite obiceiuri, dar desigur am alocat mai mult timp invatatului in clasa a XII-a si mai putin distractiilor. Cred ca am reusit sa le imbin astfel incat sa fiu pregatita de bacalaureat, dar sa ma si relaxez si sa petrec timp cu familia si prietenii.

Capital: Ce materie te-a pus în dificultate dintre cele de la bac?

Limba si literatura romana a fost cea la care am avut cele mai multe emotii, deoarece subiectele nu au fost usoare, iar subiectivitatea corectorului este putin mai crescuta la aceasta materie.

Capital: Ce faci in timpul liber?

Timpul liber mi-l petrec in compania prietenilor, a familiei si imi place foarte mult sa ma uit la tenis si sa urmaresc diferite seriale.

Capital: Ce planuri de viitor ai?

Vreau sa studiez la Universitatea Politehnica din Bucuresti, la sectia Calculatoare si sper sa devin un IT-ist de succes.

 

Capital: Te-ai gandit sa faci facultatea in strainatate? Daca ai ales deja o facultate in strainatate, care este şi ce te-a determinat sa alegi aceasta universitate?

Sunt genul de om foarte legat de tara, de familie si prieteni si nu m-am gandit niciodata sa studiez la o facultate din strainatate pentru ca eu cred ca te poti realiza pe plan profesional si in tara, unde avem facultati de exceptie care iti asigura un viitor stralucit. Simt ca doar in Romania pot avea atat implinire materiala, cat si sufleteasca.

Capital: Unde te vezi peste cinci ani? În România sau in strainatate?

Peste 5 ani voi fi absolventa a Universitatii Politehnica si probabil voi fi tentata sa lucrez pentru o perioada scurta de timp in strainatate pentru ca este o experienta ce iti poate deschide noi orizonturi, dar apoi ma voi intoarce in tara.

Capital: Ce parere ai despre sistemul de invatamant in Romania?

Cred ca sistemul de invatamant din Romania pune o presiune mare pe elevi, deoarece avem foarte multe materii ce nu ne vor folosi in viitor, cu multe informatii pe care elevii le invata doar pentru o nota si apoi le uita.

Capital: Daca ar fi sa schimbi ceva in sistemul de invatamant, ce ai schimba?

Cred ca ar trebui sa se puna mai mult accentul pe cultura generala pe care un elev si-o formeaza de-a lungul anilor de studiu (nu pe note), cat si pe dezvoltarea personala. Ar trebui sa se acorde importantatalentului copiilor, deoarece o tara nu are nevoie doar de medici si IT-isti, cat si de cultura, arta si sport.

Capital: Care este job-ul pe care ti l-ai dori sa il ai pe viitor?

 In viitor sper sa am un job in domeniul IT .

Capital: Ce sfaturi le oferi viitorilor elevi de clasa a 12-a?

Elevii care vor sustine anul viitor examenul de bacalaureat trebuie sa aiba mereu incredere in ei, in capacitatile lor si sa lucreze constant, inca din septembrie, pentru a fi cu adevarat pregatiti si siguri pe ei. Sa nu aiba emotii deoarece bacalaureatul nu e atat de greu precum pare. Sa isi urmeze visul si idealurile si sa aleaga o facultate pe care si-o doresc ei, fara a se lasa influentati de cei din jur. Le doresc mult succes !